Case Studies

Balustrades

Over the years, we’ve supplied and installed frameless balustrades for some of the most demanding and ambitious projects in the country, both domestic and commercial. IDSystems balustrades are designed and manufactured specifically for each project, whether that’s a high-rise apartment complex or a Juliette balcony, and all tested to meet and exceed the loads required under Building Regulations.

Incredible Scottish cantilever house

This incredible cantilever house on the edge of Glasgow is truly unique and features six sets of theEDGE2.0 sliding doors that enable the house to enjoy spectacular views over the Cathcart Castle Golf Club.

New-build home with stunning views

Set in a stunning location with views over the rolling countryside and valleys, Vila Mir is a contemporary new-build home that features large sliding doors and windows to maximise light and to breakdown the boundaries between the house and its surroundings.

Trend setting new build mews house

This striking new-build home was designed by Suzanne Brewer Architects and sits in the heart of the Blackheath conservation area. The two storey structure features a large set of Grand Slider II sliding doors at ground floor level.

Sustainable North Norfolk new-build with a stunning view

This sustainable, low energy new build home in an Area of Outstanding Natural Beauty on the North Norfolk coast includes three sets of IDSystems theEDGE ultra-slim sliding doors to provide the house with light and maximise the stunning views.

Inspiring timber clad barn extension

Turning a dream into reality was the task for the IDSystems technical team when presented with this non-standard extension for this timber clad barn - and utilising an innovative combination of glazing helped to achieve the vision.

Conversion of Victorian Methodist chapel

The complete, yet sensitive, renovation of this Victorian red-brick Methodist chapel overlooking an area of outstanding natural beauty required an innovative design to create a contemporary family home flooded with natural light throughout.